今天给各位分享高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life的知识,其中也会对高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life进行解释,如果能碰巧解决你现在面临的问题,别忘了关注本站,现在开始吧!

本文导读目录:

1、吉林省磐石一中、伊通一中、梅河口五中、四平一中等2020-2021学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)

2、新高一丨40个英语作文金句提炼,涵盖4大主题,不容易出错!

3、高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life

  注意事项:   1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。   2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。   3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。   第一部分 听力(共两节,满分30分)   做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。   第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)   听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。   例:How much is the shirt?   A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.   答案是C。   1. Who is the man waiting for to get on the bus?   A. The woman. B. The children. C.The old.   2. What can we learn from the conversation?   A. Jack is honest.   B. Tom is not clever.   C. Both Jack and Tom are dishonest.   3. When did the woman arrive?   A. On March 8th. B. On March 5th. C. On March 2nd.   4. What does the man mean?   A. They’ve got enough cups.   B. There won’t be enough cups left.   C. They should buy what they need.   5. Where does the conversation probably take place?   A.I n a hotel. B. In a classroom. C. In a hospital.   第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)   听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。   听第6段材料,回答第6、7题。   6. Which language can the man speak?   A. French. B. English. C. Japanese.   7. What is the relationship between the speakers?   A. Classmates. B. Husband and wife. C. Workmates.   听第7段材料,回答第8、9题。   8. What does the woman want to do?   A. Buy a new watch.   B. Have her car cleaned.   C. Have her watch repaired.   9. What does the man ask the woman to do?   A. Change a watch.   B. Call him tomorrow.   C. Call him at around 5:00 pm.   听第8段材料,回答第10至12题。   10. What do we know about the bread?   A. It’s fresh. B. It’s out of date. C. It smells sick.   11. What did the scientists do with the frozen beef in the show?   A. They cooked it. B. They threw it away. C. They sold it.   12. What will the woman buy next?   A. Bread. B. Beef. C. Pizza.   听第9段材料,回答第13至16题。   13. Where does the name Mickleham come from?   A. A farm. B. A church. C. A lake.   14. How long has Mr Mike Chisman been living in Mickleham?   A. 13 years. B. 30 years. C. 50 years.   15. What is Mr Mike Chisman?   A. A headmaster. B. A doctor. C. A policeman.   16. When will Marisa Robles give a concert?   A. On Tuesday, October 1st.   B. On Wednesday, October 1st.   C. On Wednesday, October 2nd.   听第10段材料,回答第17至20题。   17. What is the speech mainly about?   A. British table manners.   B. Shaking hands in Britain.   C. American eating habits and lifestyle.   18. What will British people do if they meet each other first?   A. Shake hands. B. Kiss each other. C. Hug each other.   19. What can a British woman do if she doesn’t want to shake hands?   A. Bow slightly. B. Shake her head. C. Kiss the other’s cheeks.   20 .What should a British man do before shaking hands if he is wearing gloves?   A. Nod. B. Clean his gloves. C. Take off his gloves.   第二部分 阅读(共两节,满分50分)   第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)   阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。   A   Teen Ink’s Program and Camp Guide for Teens   Teen Ink’s list of programs and camps has something for every teenager. If you have attended one of our listed programs, please take a second to write a comment about your experience. You can also write a longer review of any summer program, trip, or activity.   Elite College Tour   Berkeley, CA   Education Unlimited offers two week-long college tours of 10 famous schools in California or along the East Coast with lots of fun and hiking along the way!Our California College Tour includes top schools throughout the state on this well-organized and fun-filled tour. Students arrive in San Francisco and make their way to San Diego. The tour includes housing at business class hotels, and enjoy walking along the way, including Disneyland!Along the way, students take college tours,meet with admission staff(招生员工), and learn something about their future colleges. Besides, we can stay in a campus dorm(宿舍)so students can get a taste of college life.   The Oxbow School:Summer Art Camp & Semester Program   Napa, CA   The Oxbow School offers Art Camp programs for teens from schools across the nation and abroad. Oxbow’s courses, centered on a self-reflective(反思的)way to art making, offer students rich chances to learn in a good learning environment.   St.V incent College:Challenge Program   Latrobe, PA   This program offers teens the exciting Hunger Games and Elizabethan-era knowledge,in which teens will find fun events, courses, adventurous activities and campus housing for one or two weeks along the West Coast!   1. Which of the following wants to collect comments from teens?   A. The Oxbow School. B. Teen Ink.   C. St. Vincent College. D. Education Unlimited.   2. What can students get during the Elite College Tour?   A. Art courses. B. Exciting adventures.   C. A taste of college life. D. New teaching methods.   3. What can students do in St. Vincent College’s Challenge Program?   A. Join in adventurous activities. B. Take a self-reflective course.   C. Meet with admission staff. D. Know about the business class.   【答案】1. B 2. C 3. A   【解析】   这是一篇应用文。文章主要介绍几个大学为青少年准备的大学体验活动。   【1题详解】   细节理解题。根据第一段“Teen Ink’s list of programs and camps has something for every teenager. If you have attended one of our listed programs, please take a second to write a comment about your experience.”(Teen Ink的安排列表和野营计划的列表是为每一位青少年准备的。如果你参加了其中的一项,请写下你们的经历评论)可知,只有Teen Ink的活动需要青少年们填写评论。故选B项。   【2题详解】   细节理解题。根据Elite College Tour中的“so students can get a taste of college life.”(因此学生们可以体验大学生活。)可知,在Elite College Tour(精英大学观光)期间,可以体验大学生活。故选C项。   【3题详解】   细节理解题。根据最后一段“in which teens will find fun events, courses, adventurous activities”(在这里,青少年们会发现很有趣的事情,课程和冒险的活动)可知,学生可以在St. Vincent College’s Challenge Program(圣文森特大学的挑战计划)中参加冒险的活动。故选A项。   B   One night Peter received a call from his social worker asking, “Can you take in an 11-year-old boy just for the weekend?” It was just a few days after he had said goodbye to two brothers he was fostering(收养). He told the social worker that he was deeply sad for the loss of the two boys that had just been reunited with their birth parents. Peter thought he didn’t have enough energy left to care for another child at the moment. But the worker convinced him.   The social worker arrived at Peter’s home with the boy at 3:00 am after driving four hours from another county(县). There are few foster families in Oklahoma, so when a child enters the foster paragraph care system, it’s difficult for social workers to place the children. Those older children,in fact,are much more difficult to place.   Peter decided to ask why Anthony, the boy, was in foster care. Then he knew that the boy was abandoned by his mother when he was 2. He was then placed with a family. But almost ten years later, the same family abandoned him at the hospital. Peter was shocked, “It’s like my life!”   The two have been together ever since. And on the 12th of November, Anthony finally got to share Peter’s last name officially. However, Peter didn’t stop fostering kids. “It’s hard to be a single foster dad but it’s worth every minute of it. We are about to have another child next month and we are excited.”   4. Which word can best describe Peter according to paragraph 1?   A. Kind. B. Rich. C. Busy. D. Mean.   5. When did the social worker begin to leave for Peter’s home with the boy?   A. In the afternoon. B. In the morning. C. At night. D. At noon.   6. What can we learn from Peter’s words in paragraph 3?   A. He needed a brother. B. He did not like the boy.   C. He worked at the hospital. D. He also had a terrible childhood.   7. What will Peter do a month later?   A. Find Anthony’s birth parents. B. Adopt another child.   C. Help more children go to school. D. Take Anthony to visit the social worker.   【答案】4. A 5. C 6. D 7. B   【解析】   【分析】   这是一篇记叙文。文章主要讲述了Peter乐于帮助孩子并收养了被人二度抛弃的11岁Anthony的故事。   【4题详解】   推理判断题。根据文章第一段内容可知,当社工请求Peter再收养一个孩子时,Peter刚刚将自己收养的两个孩子送回了他们的亲生父母身边,他很难过,认为自己现在没有精力去照顾另一个孩子了,但在社工的劝说下,他还是同意了去收养那个孩子,由此可推知,Peter是一个善良的人。故选A项。   【5题详解】   细节理解题。根据文章第二段第一句“The social worker arrived at Peter’s home with the boy at 3:00 am after driving four hours from another county.”(社工从另一个县开了四个小时的车,凌晨3点带着男孩来到了彼得的家。)可知,社工带着男孩到达Peter家时已经是凌晨3点了,开了四个小时的车,四个小时之前是晚上11点,即社工晚上前往的Peter家。故选C项。   【6题详解】   推理判断题。根据文章第三段最后一句“Peter was shocked, “It’s like my life!””(Peter惊呆了:“这就像我的生活一样!”)可知,当Peter知道Anthony在2岁的时候被生母抛弃,然后又被寄养家庭抛弃,Peter仿佛看到了自己。由此推知,Peter与Anthony一样,也有一个不幸的童年。故选D项。   【7题详解】   细节理解题。根据文章最后一段最后一句“We are about to have another child next month and we are excited.”(我们下个月就要有第二个孩子了,我们都很兴奋。)可知,一个月后,Peter还要再收养一个孩子。故选B项。   【点睛】   C   There are many ways to deal with the plastic pollution. Tom Szaky’s way may be one of the bravest. He has gone back to an old way-using reusable containers. The idea was used in the last century. It was introduced to the world by Coca-Cola in the early 1920s, when Coke was sold in expensive glass bottles that needed returning. They asked for two cents, about 40 percent of the full cost of the soft drink,and got about 98 percent of their bottles back, to be reused 40 or 50 times. Bottle deposit programs remain one of the most effective methods.   Ten months ago, Szaky started Loop, an online delivery service that uses strong reusable containers. The biggest part of his risk is that Loop pushes far beyond the common reusable bottles. From food packaging to washing powder packaging, the containers are in different sizes and made from different materials. One of his products is Haagen-Dazs ice cream that is packed inside a special box to keep the ice cream from melting.   17 years ago, Szaky founded TerraCycle, a small waste management company. He thought up a way to deal with plastics, cigarette wastes, and a long list of other wastes. Gradually, he became more interested in thinking of how to recycle different kinds of waste in the best way.   Loop is part of the reappearance of the reusable packaging as a best choice to plastic waste. The food and drink companies are more likely to use reusable bottles. A company said they have started the United States’ first state-wide reusable beer system. More obviously, Szaky’s idea of reusable packaging for products has attracted more and more companies to pay attention to the reusable packaging.   8. What do we know about Tom Szaky from paragraph 1?   A. He invented Coke bottles. B. He recommended using reusable containers.   C. He invented a new kind of container. D. He asked people for deposit.   9. Why does Szaky keep the ice cream in a special box?   A. To help keep its temperature. B. To make it easy to eat.   C. To make it sweeter. D. To help it melt quickly.   10. What can we infer about the reusable packaging in the future?   A. It will solve plastic waste completely. B. It will bring about a lot of new waste.   C. It will attract more and more attention. D. It will make Loop lose a lot of customers.   11. What is the best title for the text?   A. Different New Ways to Deal with Plastic Pollution B. The Story of a Creative Inventor   C. The World’s Attitude to Plastic Pollution D. An Old Idea of Fighting against Plastic Pollution   【答案】8. B 9. A 10. C 11. D   【解析】   这是一篇说明文。文章主要介绍了Tom Szaky通过使用可重复使用的容器来处理塑料污染,说明了可重复使用的容器想法的起源和发展,以及Szaky是如何利用可重复使用容器的。   【8题详解】   细节理解题。根据第一段中“Tom Szaky’s way may be one of the bravest. He has gone back to an old way-using reusable containers.( Tom Szaky的方式可能是最勇敢的。他又回到了老方法——使用可重复使用的容器)”可知,Tom Szaky建议使用可重复使用的容器。故选B。   【9题详解】   细节理解题。根据第二段中“One of his products is Haagen-Dazs ice cream that is packed inside a special box to keep the ice cream from melting.(他的其中一个产品是哈根达斯冰淇淋,它被包装在一个特殊的盒子里,以防止冰淇淋融化)”可知,Szaky把冰淇淋放在一个特殊的盒子里,是为了帮助冰淇淋保持温度,不融化。故选A。   【10题详解】   推理判断题。根据最后一段中“More obviously, Szaky’s idea of reusable packaging for products has attracted more and more companies to pay attention to the reusable packaging.(更明显的是,Szaky的产品可重复使用包装理念已经引起了越来越多的企业对可重复使用包装的重视)”可推知,可重复使用的包装会吸引越来越多的人注意。故选C。   【11题详解】   主旨大意题。根据第一段中“There are many ways to deal with the plastic pollution. Tom Szaky’s way may be one of the bravest. He has gone back to an old way-using reusable containers.(有很多方法来处理塑料污染。Tom Szaky的方式可能是最勇敢的。他又回到了老方法——使用可重复使用的容器)”结合文章主要介绍了Tom Szaky通过使用可重复使用的容器来处理塑料污染,说明了可重复使用的容器想法的起源和发展,以及Szaky是如何利用可重复使用容器的。可知,D选项“一个与塑料污染作斗争的旧观念”最符合文章标题。故选D。   D   It was hard for Apple Inc. to spring a surprise these days, but four new iPhone 12 models were introduced, with two of them—the iPhone 12 and iPhone 12 Pro—hitting stores on Friday. All would include the 5G next-generation wireless standard, which made some analysts surprised. They had ever said that the high cost of networks would drive Apple to include 5G only in the higher phones.   Instead, Apple turned its new products into a use of 5G. It paid particular attention to the millimeter wave(mmWave), because the mmWave can deliver the highest speeds. Though it needs higher technology, all of the new iPhones will reach the mm Wave standard, even though Verizon is the only U.S. company using it widely.   That made the iPhone 12 do a valuable commercial for Verizon. Apple even had the company’s chief president, Hans Vestberg, to support the event. But it also needed the support of another company Qualcomm, which makes the modem chips that connect smart phones to their networks. In a report, Susquehanna analyst Christopher Rolland wrote that each mmWave smart phone would bring Qualcomm an extra $18. He said, each year, this would bring $350 million to Qualcomm’s revenue, which would be the money that Qualcomm got from Apple’s new phone generation.   The revenue would be a large sum of money that the chip maker expected to get from the new iPhones. Qualcomm had been shut out of the Apple business for the last few iPhone generations because of something unhappy between the two companies. However, Apple needed help with 5G, so it had to choose Qualcomm.   12. How did some analysts feel when knowing iPhone 12 models used 5G?   A. Amazed. B. Anxious. C. Annoyed. D. Sad.   13. What made Apple focus on mmWave?   A. The lower cost. B. The highest speeds.   C. The widespread usage. D. The wider range and availability.   14. What does the underlined word “revenue” in paragraph 3 mean?   A. Help from Apple. B. Qualcomm’s new chips.   C. Products of the company. D. Money received from its business.   15. In which part of a newspaper can we find the text?   A   Films. B. Sports. C. Science. D. Food.   【答案】12. A 13. B 14. D 15. C   【解析】   这是一篇说明文。文章主要介绍了苹果公司最新的手机使用了5G技术,分析了这一做法背后的原因以及这一做法所能带来的影响。   【12题详解】   细节理解题。根据第一段中“All would include the 5G next-generation wireless standard, which made some analysts surprised.(所有这些都将包括下一代5G无线标准,这让一些分析人士感到意外)”可推知,当一些分析人士知道iPhone 12机型使用5G时,他们感觉很惊奇。故选A。   【13题详解】   细节理解题。根据第二段中“Instead, Apple turned its new products into a use of 5G. It paid particular attention to the millimeter wave(mmWave), because the mmWave can deliver the highest speeds. 相反,苹果将其新产品转化为5G的应用。它特别关注毫米波,因为毫米波可以提供最高的速度)”可知,是毫米波可以提供最高速度让苹果公司专注于毫米波。故选B。   【14题详解】   词义猜测题。根据最后一段中“The revenue would be a large sum of money that the chip maker expected to get from the new iPhones.(这将是芯片制造商从新款iphone获得的一大笔收入)”以及画线词上文“this would bring $350 million to Qualcomm’s”和后文“which would be the money that Qualcomm got from Apple’s new phone generation.”可知,每年3.5亿美元是高通从苹果新一代手机中获得的收入,即画线词意思为“从其业务收到的钱”。故选D。   【15题详解】   推理判断题。根据第一段中“It was hard for Apple Inc. to spring a surprise these days, but four new iPhone 12 models were introduced, with two of them—the iPhone 12 and iPhone 12 Pro—hitting stores on Friday. All would include the 5G next-generation wireless standard, which made some analysts surprised.(目前苹果公司很难给人带来惊喜,但还是推出了四款新iPhone 12,其中两款——iPhone 12和iPhone 12 pro于上周五在苹果专卖店上架。所有这些都将包括下一代5G无线标准,这让一些分析人士感到意外)”结合文章主要介绍了苹果公司最新的手机使用了5G技术,分析了这一做法背后的原因以及这一做法所能带来的影响。可推知,文章可能选自报纸的“科学”部分。故选C。   第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)   阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两处为多余选项。   When you think about college and the experiences you’ll have there, you probably think about learning and growing.___16___   Some researchers suggest students who make friends at college are more likely to be successful in their study.___17___Humans are social creatures and when you have someone who can encourage you,you will be better prepared to face the challenge of higher education.   Friendship is important for everyone. But when you go through college   you not only increase your knowledge, but you try to get along with others. When you apply for a job after graduation, you will be asked questions about your skills and knowledge.___18___What does all of this have to do with friendships? Learning to get along with people and work well with them takes many forms, and one of them is friendship.   ___19___These students can form study groups, discuss ideas for projects, and celebrate victories and good grades. When you need to talk to someone, your classmates must be the best.   It doesn’t sound very friendly to talk about friendships in terms of what someone can gain from them. But the very nature of the relationship is reciprocal(互惠的). While a person is providing you with the support and strength you need, you have to be providing this back to them.___20___   A. Friendship is a two-way street.   B. That help can come in the form of friendships.   C. You might wonder why,   but the answer is very clear.   D. You’ll also be asked how well you work with a team.   E. You should also think about the friendship you’ll form.   F. Your friends help you interact with people all around you.   G. Students can get a lot by being friends with their classmates.   【答案】16. E 17. C 18. D 19. G 20. A   【解析】   这是一篇说明文。主要介绍了大学期间,除了学习知识和技能,结交朋友也是很重要的。友谊对自己,对朋友,对于毕业后的工作都是有重要意义的。   【16题详解】   上文“When you think about college and the experiences you’ll have there, you probably think about learning and growing(当你想到大学和你在那里的经历,你可能会想到学习和成长)”,选项E“You should also think about the friendship you’ll form.(你也应该想到你即将建立的友谊)”此句句式上与上文“you probably think about learning and growing”一致,句意上递进,且引出下文讲述的“Friendship”,故选E。   【17题详解】   上文“Some researchers suggest students who make friends at college are more likely to be successful in their study.(一些研究表明,在大学结交朋友的学生更可能在他们的学业上成功。)”可知,此句直接给我们提出了研究结果,那么我们需要知道“为什么”会这样。下文“Humans are social creatures and when you have someone who can encourage you,you will be better prepared to face the challenge of higher education.”(人是社会性的生物,当你有鼓励你的人时,你会更好地做好准备来面对高等教育的挑战。)可知,人需要社交,需要交朋友,而且朋友会鼓励你,可以让你更好地面对学业上的挑战,这样就更可能在学业上成功,所以这句话解释了上文的研究结果。选项C“You might wonder why,but the answer is very clear.”(你可能会想为什么,但是答案很明显。)这句话既承接了上文,又引出下文,故选C。   【18题详解】   上文“When you apply for a job after graduation, you will be asked questions about your skills and knowledge.(当你毕业后申请工作时,你会被问一些问题关于你的技能和知识。)”选项D“You’ll also be asked how well you work with a team.(你也会被问到你在团队中的表现如何)”句式上与上文“you will be asked questions about your skills and knowledge”一致,句意上递进,故选D。   【19题详解】   空格出现在段首,常常是段落大意。下文“These students can form study groups, discuss ideas for projects, and celebrate victories and good grades. When you need to talk to someone, your classmates must be the best.(这些学生可以组成学习小组,讨论项目观点,一起庆祝胜利和好成绩。当你想和某人聊一聊时,你的同学是你最好的选择) ”由此可知,这一段向我们描述了和同学在一起可以做的有意义的,而且能让自己收获很多的事。选项G“Students can get a lot by being friends with their classmates.(和同学做朋友,学生可以收获很多。)”符合对这一段落的概括,故选G。   【20题详解】   上文“But the very nature of the relationship is reciprocal. While a person is providing you with the support and strength you need, you have to be providing this back to them.(但是,关系的本质是互惠的。当一个人向你提供你需要的支持和力量时,你需要也向他们提供支持和力量。)”可知,朋友应该是互相帮助的,友谊也是互惠的。空格出现在句尾,应该是对上文的总结,选项A“Friendship is a two-way street.(友谊是相互的。)”符合要求,故选A。   第三部分 语言运用(共两节,满分30分)   第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)   阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。   This morning, when 1 shaved in the mirror. I found my body was growing older. There was no doubt about it My ___21___ which used to be brown with a touch of gray was now gray with a touch of brown. There was even so ___22___ hair left on the top of the head. My forehead wrinkles appeared when I smiled I thought about letting my ___23___ grow for a second but I didn't really want to look like Father Christmas.   When 1 stepped back. I could see I had become ___24___ as well. I because while my metabolism (新陈代谢)had ___25___ ,my eating hadn't. My muscles were painful and my body was also ___26___ , However, the work must go on. ___27___ was my deepest love. An article in my ___28___ seemed to be formed I was thinking of writing the words down in case 1 would ___29___ them when 1 came into my study. When I looked in the mirror again. I ___30___ and felt a joy in my heart. 1 thought that no matter how old I looked my soul was forever ___31___. The truth is while I have been gradually growing older on the outside, 1 have been for a while. growing younger on the inside. I can remember how serious, ___32___ _ and worried I was in my twenties and thirties. I often felt the burden of life was ___33___ heavy. But now at fifty, my heart feels ___34___ and my days look brighter. 1 have more faith and less fear. In the end. all of our bodies will ___35___ and die. but our soul won’t.   21. A. hair B. skin C. eyes D. hands   22. A. thick B. beautiful C. little D. black   23. A. beard B. crops C. body D. kids   24. A. smaller B. stronger C. healthier D. fatter   25. A. made up B. slowed down C. left off D. came round   26. A. relaxed B. athletic C. clean D. weak   27. A. Listening B. Speaking C. Writing D. Reading   28. A. book B. note C. mind D. mouth   29. A. recognize B. control C. replace D. forget   30. A. smiled B. shouted C. waved D. appeared   31. A. low B. lonely C. young D. bright   32. A. pleased B. stressed C. amazed D. excited   33. A. extremely B. hardly C. impossibly D. uncertainly   34. A. politer B. lighter C. heavier D. prouder   35. A. come in B. give in C. break out D. wear out   【答案】21. A 22. C 23. A 24. D 25. B 26. D 27. C 28. C 29. D 30. A 31. C 32. B 33. A 34. B 35. D   【解析】   【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者有一日刮胡子时对着镜子发现自己老了,后来工作之余心情变好再次照镜子时又有了新的感慨。我们每个人的身体最终都会消耗殆尽,但是灵魂不会。   21题详解】   考查名词词义辨析。句意:我的头发过去是棕色带一点灰色,现在是灰色带一点棕色。A. hair头发;B. skin皮肤;C. eyes眼睛;D. hands手。根据后文“hair left on the top of the head”可判断,此处指的是头发,故选A。   【22题详解】   考查形容词词义辨析。句意:甚至头顶上剩下的头发也很少了。A. thick 厚的;B. beautiful 美丽的;C. little 少的;D. black 黑的。根据上文“which used to be brown with a touch of gray was now gray with a touch of brown(以前是棕色加一点灰色,现在是灰色加一点棕色)”可推断,此处表示头顶剩的头发少,little表示否定,修饰hair,故选C。   【23题详解】   考查名词词义辨析。句意:当我微笑的时候,我的额头上出现了皱纹,我想让我的胡子长一点儿,但我真的不想看起来像圣诞老人。A. beard胡子;B. crops庄稼;C. body身体;D. kids孩子。根据上文“This morning, when 1 shaved in the mirror.”可知,作者是在剃胡子,由此可知作者的胡子长了,故选A。   【24题详解】   考查形容词词义辨析。句意:当我退后一步。我看得出来我也胖了。A. smaller 更小的;B. stronger 更强壮的;C. healthier 更健康的;D. fatter 更胖的。根据下句“I because while my metabolism (新陈代谢)had ___5___ ,my eating hadn't.”可知,我的新陈代谢下降了,因而此处指我变胖了,故选D。   【25题详解】   考查动词短语辨析。句意:我的新陈代谢下降了,但是我的食欲并没有下降。A. made up 组成,编造;B. slowed down 减速;C. left off 停止;D. came round 苏醒。根据上文“ When 1 stepped back. I could see I had become ___4___ as well.”可知,我变胖了,由此判断是新陈代谢下降了,故选B。   【26题详解】   考查形容词词义辨析。句意:我的肌肉痛,身体也很虚弱。A. relaxed 轻松的;B. athletic 运动的;C. clean 干净的;D. weak 软弱的。根据also可知,此处指的是身体与肌肉是一样的状态,疼痛软弱,故选D。   27题详解】   考查名词词义辨析。句意:写作是我的最爱。A. Listening 听;B. Speaking 说;C. Writing 写;D. Reading 读。根据后文“An article in my ___8___ seemed to be formed I was thinking of writing the words down”可知,此处说的是我最喜欢写作,故选C。   【28题详解】   考查名词词义辨析。句意:一篇文章在我的脑海中似乎形成了,我正在考虑写下这些话,以防我走进我的书房时忘记它们。A. book 书;B. note 笔记;C. mind 思绪;D. mouth 嘴。根据文中“I was thinking of writing the words down in case 1 would ___9___ them when 1 came into my study.”可知,为防止忘记而要把文章写下来,故而是文章在头脑中已经构思好了,故选C。   【29题详解】   考查动词词义辨析。句意:一篇文章在我的脑海中似乎形成了,我正在考虑写下这些话,以防我走进我的书房时忘记它们。A. recognize 辨认;B. control 控制;C. replace 代替;D. forget 忘记。根据文中“An article in my ___8___ seemed to be formed I was thinking of writing the words down ”可知,把文章书写下来的目的是以防忘记,故选D。   【30题详解】   考查动词词义辨析。句意:当我再次照镜子的时候,我笑了,心里感到一阵喜悦。A. smiled 微笑;B. shouted 尖叫;C. waved 挥手;D. appeared 出现。根据“and felt a joy in my heart.”可知,我感到喜悦,故而是我笑了,故选A。   【31题详解】   考查形容词词义辨析。句意:我想,不管我看起来有多老,我的灵魂永远年轻。A. low 低的;B. lonely 孤独的;C. young 年轻的;D. bright 明亮的,聪明的。根据上文“no matter how old I looked”可知,上下文是转折关系。无论我的身体有多老,我的灵魂都不能老,故选C。   【32题详解】   考查形容词词义辨析。句意:我还记得我二三十岁的时候有多严肃、有多担忧、倍感压力。A. pleased 高兴的;B. stressed 感到压力的;C. amazed 惊讶的;D. excited 兴奋的。此空与serious和 worried都是并列关系,都表示焦虑的,有压力的,故选B。   【33题详解】   考查副词词义辨析。句意:我常常感到生活的负担非常沉重。A. extremely 极度地;B. hardly 几乎不;C. impossibly 不可能地;D. uncertainly 不确定地。根据上文“ I can remember how serious.  12  and worried I was in my twenties and thirties.”可推断,我年轻的时候压力很大,经常感到生活的担子非常沉重,故选A。   【34题详解】   考查形容词词义辨析。句意:但是现在我已经50岁了,我的心情更轻松了,我的日子看起来也更明亮了。A. politer 更礼貌的;B. lighter 更轻的;C. heavier 更重的;D. prouder 更骄傲的。根据后文“and my days look brighter.”可知,与年轻时候相比,我现在的日子更明亮了,心情也更放松了,故选B。   【35题详解】   考查动词短语辨析。句意:我们所有人的身体都会磨损和死亡,但灵魂不会。A. come in 进来;B. give in 屈服;C. break out 爆发;D. wear out 磨损,耗尽。根据die可判断,身体终将消损殆尽,故选D。   第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)   阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.   A 16-year-old Kansas boy will soon earn his high-school diploma (文凭).And a few days later, he’ll travel to Harvard ___36___ (collect) his bachelor's degree. Ulysses High School senior Braxton Moral ___37___(attend) graduation ceremonies (典礼)a few days later to become ___38___ only student to gain a four year high school degree and a bachelor s degree from Harvard at the same time ___39___ (successful). "Harvard has changed the rules.” said Braxton s father, Carlos Moral, so his son will be the only one reaching that standard. Braxton will be 17 when he ___40___ (get) his diplomas. The Ulysses school district allowed him to take some high school ___41___ (class) while he was still in middle school. Before high school, he took a class offered at Fort Hays State University. Then he ___42___ (admit) to Harvard. Braxton at the same time studied at the high school and the Harvard Extension School. The program typically serves adults___43___work and can't study on campus full time.   Ulysses High School math teacher Patsy Love served as the proctor (学监)for the Harvard program, managing Braxton's tests in Kansas. "We are keeping an eye on Braxton to make sure he is not too pressed or proud, which may have an effect ___44___ his development," said Julie Moral, Braxton's mother. “I'm so happy with his ____45____ (achieve).”   【答案】36. to collect   37. will attend   38. the 39. successfully   40. gets 41. classes   42. was admitted   43. who/that   44. on 45. achievement   【解析】   本文为新闻报道。文章主要介绍了美国少年布拉克斯顿·莫雷尔同时获颁高中文凭和哈佛大学学位。   【36题详解】   考查动词不定式做目的状语。句意:而几天后,他将前往哈佛大学领取学士学位证书。分析句子可知,空格处在句中做目的状语。此处是指几天后他前往哈佛大学的目的就是领取学位证书。表目的一般用动词不定式,故填to collect。   【37题详解】   考查一般将来时。句意:几天后尤利西斯高中的高三学生布拉克斯顿·莫雷尔将出席毕业典礼,成为唯一一位同时成功获得四年制高中学位和哈佛大学学士学位的学生。根据时间状语a few days later 以及上文语境“a few days later, he’ll travel to Harvard …”可知,空格处要用一般将来时,故填will attend。   【38题详解】   考查定冠词。句意:几天后尤利西斯高中的高三学生布拉克斯顿·莫雷尔将出席毕业典礼,成为唯一一位同时成功获得四年制高中学位和哈佛大学学士学位的学生。根据上文的语境,以及后面的“only student to gain …”,可知,此处是特指,英语中定冠词the是特指,故填the。   【39题详解】   考查副词做状语。句意:几天后尤利西斯高中的高三学生布拉克斯顿·莫雷尔将出席毕业典礼,成为唯一一位同时成功获得四年制高中学位和哈佛大学学士学位的学生。分析句子可知,空格处在句中做状语,修饰句子要用副词做状语,故填副词successfully。   【40题详解】   考查时态。句意:“哈佛改变了规则”,布拉克斯顿的父亲卡洛斯·莫拉尔说,因此他的儿子将是唯一达到这一标准的人。英语中如果主句用一般将来时,状语从句往往用一般现在时来代替一般将来时。因此when引导的时间状语从句要用一般现在时,因为主语是he,因此要用第三人称单数,故填gets。   【41题详解】   考查名词复数。句意:尤利西斯学区允许他在初中时参加一些高中课程。 根据空前的some(一些)可知,空格处要用名词复数,即“一些高中课程”,class为可数名词。故填classes。   【42题详解】   考查被动语态。句意:后来他被哈佛大学录取了。根据空格前后的语境及时态“took…studied…”可知,此句叙述的是过去的事,空格处要用一般过去时。由于主语he与动词admit(录取)二者是被动关系,即“他是被录取”,要用一般过去时的被动语态。主语是he,故填was admitted。   【43题详解】   考查定语从句的关系词。句意:该项目通常为那些要工作、不能全日制在校园里上课的成年人提供服务。分析句子可知,本句为定语从句,其中adults是先行词,在定语从句中做主语。定语从句中如果先行词指人,在定语从句中做主语,既可用who,也可用that,故填who/that。   【44题详解】   考查固定搭配。句意:我们一直在关注布拉克斯顿,以确保他不会过于压抑或骄傲,(过于压抑或骄傲)可能会对他的发展产生影响。“have an effect on…”为固定搭配,意为“对…..有影响”。故填on。   【45题详解】   考查名词做介词宾语。句意:我对他的成就很满意。分析句子可知,空格处在句中作介词with的宾语,要用名词形式,故填achievement。   第四部分 写作(共两节,满分40分)   第一节(满分15分)   46. 假定你是李华,本周末你校英语俱乐部将组织果园采摘活动。请你用英文写则通知,内容 包括:   1.活动信息;   2.准备事项;   3.表达期待。   注意:   1 .写作词数应为80左右;   2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。   Notice   __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   English Club   【答案】Notice   I'm here to inform you of the coming outdoor activity of picking grapes. The activity will make us all experience nature.   We need to get together at the gate of our school at six o'clock on this Saturday, and then take the bus. We will get to the destination in about half an hour’s ride. The entrance fee is 10 yuan per person and every one can get about 5 pounds of oranges. The picking time will last 2 hours. You can take a cap and enough water.   Hope everyone can take part in it actively!   English Club   【解析】   【分析】   本篇书面表达属于应用文,要求考生写则通知,通知本周末你校英语俱乐部将组织果园采摘活动。   【详解】第一步:审题   体裁:应用文   时态:根据提示,时态主要为一般现在时和一般将来时。   结构:总分法   总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。   要求:   1.活动信息;   2.准备事项;   3.表达期待。   第二步:列提纲 (重点词组)   inform sb   of sth.; the coming outdoor activity; experience nature; at the gate of ; get to the destination; the entrance fee; take a cap; take part in   第三步:连词成句   1.I'm here to inform you of the coming outdoor activity of picking grapes.   2.The activity will make us all experience nature.   3.We need to get together at the gate of our school at six o'clock on this Saturday, and then take the bus.   4.We will get to the destination in about half an hour’s ride.   5.The entrance fee is 10 yuan per person and every one can get about 5 pounds of oranges.   6.You can take a cap and enough water.   7.Hope everyone can take part in it actively!   根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。   第四步:连句成篇(衔接词)(供参考)   1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second… And then, Finally, In the end, At last(供参考)   2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not only…but (also), including…(供参考)   3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although +clause(从句), In spite of+ n/doing,On the one hand…,On the other hand… Some…,while others…,as for, so…that…(供参考)   4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result(供参考)   连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。   【点睛】[高分句型1]I'm here to inform you of the coming outdoor activity of picking grapes.这句话运用动词搭配inform sb. of sth.通知或告诉某人某事,并且不定式作目的状语。   [高分句型2]We need to get together at the gate of our school at six o'clock on this Saturday, and then take the bus.这句话运用连词and then衔接上下句,表达高级。   [高分句型3]Hope everyone can take part in it actively!这句话运用动词短语take part in和感叹句。   第二节(满分25分)   47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。   Michael goes to his grandparents once or twice every month, and he decided to go round to see them when he had a free evening the week before they went for a holiday.   “Come in, Michael,” his grandfather said. “I’m glad you’ve come round. Take your coat off and sit down for a minute. Let’s see the end of this programme on TV. Your grandmother and I watch it every week at this time of night.” So Michael sat in a comfortable chair, quietly waiting for the TV detective(侦探)to find out who the thief was.   Finally, his grandmother got up and turned the TV off. Then, she said, “I’m sorry, Michael, but I must go and see a friend for a few minutes. I’ll come back soon. But while I’m out, perhaps you can help your grandfather to bring down the big blue case from the attic(阁楼).We want it for the holiday.”   They watched her going by. “Let’s go round to the pub(小店)for a drink, ” grandfather said. “That’s a good idea,” Michael answered, “but let me give you a hand with the case. Tell me where it is and I’ll get it out for you. It’s in the attic, isn’t it?”   Grandfather pulled down the corners of his mouth. “That’s the trouble. It’s not there. You can go up and look, but you won’t find it. Perhaps, I lend it to somebody, but I can’t remember. Your grandmother doesn’t know, but she’ll find out this week that we’ve lost our best case.” Michael laughed, “Don’t worry. You can use mine. If I go home now I can bring it back in half an hour.” And he went home quickly before the old man could say no.   When he got home, his father called, “What are you looking for, Michael? You’re throwing your things about, aren’t you?”   注意:   1.续写词数应为150左右;   2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。   But when Michael explained why he would lend his case to grandfather, his father suddenly felt ashamed.   ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   Michael’s grandmother came back from her friend’s at that moment.   ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________   【答案】But when Michael explained why he would lend his case to grandfather, his father suddenly felt ashamed. “Oh dear, I’m the one who borrowed the blue case the year before last,” his father cried, “Michael, please take it back for me and tell grandfather I’m very sorry.” When Michael walked into his grandparents’ house with their lost case, grandfather laughed, “Your father borrowed it, I remember now. But let’s not tell your grandmother. Put it against the wall there.”   Michael’s grandmother came back from her friend’s at that moment. When she saw the case by the wall, she laughed happily. Then she picked it up and found a small label-Michael’s father’s name and address on it. She suddenly understood why her husband did not want to go to the attic to look for the case. Because it was lost long ago. And he didn’t tell her the truth for fear of breaking her heart. What a loving lie! Grandmother came over and hugged grandfather tightly, with tears of happiness in her eyes.   【解析】   【分析】   本文以箱子为线索展开,讲述了Michael的爷爷奶奶在要去旅游之际,要找到自己家心爱的行李箱为旅游做准备,但是奶奶却忘记行李箱已丢,这时爷爷为避免奶奶伤心,也没有揭穿真相。出人意料的是,在Michael帮忙的过程中,在父亲那儿把箱子找到。   【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“当Michael向父亲解释了他为什么要把箱子借给爷爷时,他的父亲突然感到很羞愧”可知,箱子的丢失和父亲有关,所以第一段可描写父亲和这个箱子之间的故事;②由第二段首句内容“这时奶奶从朋友家回来”可知,第二段可描写奶奶看到箱子后发生的事。   2.续写线索:回家——找箱子——父亲解释——把箱子拿回家——想起——感悟   3.词汇激活(一个词汇要写出相近的表达)行为类①借箱子:borrow the case/ lend the case②带回箱子:take it bace/bring it back③.突然想起:suddenly remember/come to realize情绪类①.高兴地:happily②.幸福的眼泪:with tears of happiness in her eyes.   【点睛】高分句型1:I’m the one who borrowed the blue case the year before last. 本句中用到who引导的定语从句  好文章是由无数好句子组成的。今天,学魁君给大家分享40个历年高考英语书面表达好句子~   1/4   中国传统文化   1.This time I will introduce Tang Poetry to you, which is of great help in learning Chinese.这次我要向你介绍唐诗,它对学习汉语有很大帮助。   introduce sb/ sth to sb:向某人介绍某人/某事物   http://2.In the class, you will mainly learn Tang poetry, which reflects traditional Chinese culture and is deeply loved by Chinese.课堂上,你将主要学习唐诗,唐诗反应了中国传统文化、深受中国人喜爱。   is deeply loved by:深受...喜爱   3.You’d better make full preparations before class and have a brief understanding of the history of Tang Dynasty, which makes it easy for you to go through the class.上课之前,你最好准备充分并且对唐朝历史有一个简单的了解,这会使你上起课来更容易。   make full preparations:做充分准备   have a brief understanding of:对...有简单的了解   4.Not only will our club's works be displayed, but we also have a valuable set of paper-cutting created by a famous artist of this field.不仅我们俱乐部的作品被展示,而且我们也会让这个领域的著名艺术家创作一套有价值的剪纸。   Not only...but also:不仅...而且...   5.Besides, there will be a lot of useful and interesting activities, from which you can have a clearer picture of Chinese culture.而且,将会有许多有用有趣的活动,从中你可以对中国文化有一个更清晰的认识。   2/4   感谢、建议、邀请、通知   6.Thank you for your concern.谢谢你的关心。   7.Any student who is interested is welcome to participate.欢迎任何感兴趣的同学来参加。   8.I sincerely hope you could join us.我真诚地希望你能加入我们。   9.I would appreciate it if you could take my proposal into consideration.如果您能考虑我的建议,我将不胜感激。   10.We would appreciate it if you could reply at your earliest convenience.如果您能尽早回复,我们将不胜感激。   11.Glad to see you have made some progress in Chinese learning and I’m writing to tell you something about our next lesson.很高兴看到你在汉语学习方面的进步,我写信时告诉你关于下次课的一些事情。   have made some progress in:在...方面取得了进步   12.The lesson will be given from 3 pm to 5 pm on the afternoon of next Tuesday in the classroom 502.   13.If there is anything that I can help you, please don’t hesitate to tell me.   14.I sincerely hope you can set aside some time for the art feast.   15.I would appreciate it if you accept my invitation.   16.I'm sure it can leave a wonderful impression on you!我确定它能给你留下深刻印象。   leave a wonderful impression on:给...留下深刻印象   17.Occasionally learning that you are addicted to table tennis, I am writing to sincerely invite you to join the table tennis team in our school aimed at developing our interests and improving our skills.偶然间了解到你对乒乓球很着迷,我写信是诚挚的邀请你参加我们学校的乒乓球队,这个球队旨在开发我们的兴趣和培养我们的技能。   are addicted to:对...入迷   18.If you are interested in what I have stated above, sign up on our school website before September 1st.如果你对我以上陈述的感兴趣,请在九月一号前在我们学校的网站上报名吧。   sign up:报名   19.I’m looking forward to your reply even your appearance in our training center soon.   20.Any students who is interested in welcome to participate.任何感兴趣的学生都可以来参加。   3/4   学校生活与体育活动   21.I am sure everyone will benefit a lot from this activity. 我相信大家都会从这个活动中获益良多。   benefit from sth:受益于某事物   22.I hope I will be accepted as a member of your summer camp. 我希望能成为你们夏令营中的一员。   accept sb as:接纳某人成为…   23.Outdoor activities are really helpful in building up my body and enriching my school life.户外活动确实对我增强体质和丰富学校生活有益。   be helpful in doing sth:对做某事有帮助   24.As Teachers' Day was approaching, our class decided to hold a party to celebrate the important day.教师节日益临近,我们班决定举行聚会来庆祝这个重要的节日。   25.We should take an active part in sports and outdoor activities frequently.我们应该经常积极参加体育运动和户外活动。   take an active part in:积极参与   26.As time went by,I gradually adapted myself to the school life.随着时间的推移,我逐渐适应了学校生活。   27.Besides building my body and enriching my knowledge, after-class activities also free me from the heavy work of study. 除了强身健体和丰富知识之外,课后活动也让我从繁重的学业中解脱出来。   enrich:丰富;free sb from:使某人摆脱   give sb confidence:给某人信心   28.Word came that a reading festival would be held by our school. 有消息传来说我校将要举办一个阅读节。   word came that…有消息传来…   http://29.Li Yue has been awarded the title of“Star Student of the Week” for what she did for our class. 李月因她为我们班做的贡献,被授予“每周学生之星”的称号。   award sb sth:授予某人某事物;the title of…的称号   30.After a heated discussion, we agreed on making a video to record our experiences at school.   31.The students and teachers shared a great time.   32.Therefore, rules should be worked out and strictly observed.(2016. 江苏)因此,应该制定规则并严格遵守。   33.Our class came up with the idea to make better use of used materials.我们班提出更好利用废旧材料的想法。   came up with the idea:提出想法   34.We did so well that we were invited to share our idea and experience with all the students of our school.我们做的如此好,以至于被邀请和学校所有学生分享我们的想法和经历。   share...with...:和...分享...   4/4   环境保护和社会热点   http://35.In conclusion, people around the world should protect the water resources. 总之,全世界的人都应当保护水资源。   in conclusion:总之   36.Our class came up with the idea to make better use of used materials.我们班的同学提出了这一想法,以更好利用废旧材料。   come up with 提出;make (good) use of (充分) 利用   37.Last but not least, we should make good use of water in our daily life.最后但同样重要的是,我们日常生活中应该充分利用水。   last but not least :最后但同样重要的是;   make (good) use of (充分):利用   38.As far as I'm concerned, riding bicycles is a good solution to air pollution.就我个人而言,骑自行车是一个解决空气污染的好办法。   solution to:…的解决办法   39.Littering makes our school dirty, and does harm to the image of our school. 乱扔垃圾使我们的学校脏乱,并且有损学校的形象。   do harm to/do ...harm:伤害;对…有害   40.Immediate actions should be taken to better the environment. 应当立即采取行动来改善环境。   take immediate actions :立即采取行动  Reading for writing.写作课PPT   [一R]先阅读,回答问题,熟悉范文。   [二R]分析建议信结构和语言特点。   [三R]总结文章语法点及词组   [四R]抛出问题,思考提出建议。   [五R]学习开头,中间,结尾一些句型表达。   [六R]提供参考范文,布置写作任务。
高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life的介绍就聊到这里吧,感谢你花时间阅读本站内容,更多关于高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life高一英语必修一 Unit 1 Teenage Life的信息别忘了在本站进行查找喔。

未经允许不得转载! 作者:谁是谁的谁,转载或复制请以超链接形式并注明出处

原文地址:http://www.schinda.com.cn/post/135.html发布于:2025-11-08